Що відбувається під час Ренатурації білка?

Оборотна денатурація – ренатурація або ренактивація – це процес, при якому денатурований білок після видалення денатуруючих речовин знову самоорганізується у вихідну структуру з відновленням біологічної активності.Oct 25, 2019

Ренатурація — процес, зворотний денатурації, у якому білки повертають свою природну структуру.

Глобулярний білок здатний до спонтанної самоорганізації in vitro (ренатурації), якщо після біосинтезу він не зазнав сильної хімічної модифікації.

Зазвичай денатурація викликається підвищенням температури, дією сильних кислот та лугів, солей важких металів, деяких розчинників (спирт), радіації та ін. Денатурація часто призводить до того, що в колоїдному розчині білкових молекул відбувається процес агрегації частинок білка у більші.