Прості способи очистити підошву взуття від бруду

Взуття, особливо в зимовий період, часто виявляється забрудненим брудом, який може бути джерелом не тільки незручності, а й псування зовнішнього вигляду. Підошва взуття особливо схильна до забруднення, оскільки першою контактує з дорогою і грунтом. У таких випадках очищення підошви стає невідкладним завданням, і важливо знати ефективні способи повернути взуттю колишній вигляд.

Одним із простих та доступних способів очищення підошви є використання старої зубної щітки. Просто намочіть щітку у теплій воді з милом і ретельно відмийте бруд із підошви. При необхідності можна використовувати миючий засіб, спеціально призначений для взуття. Зубна щітка чудово справляється з видаленням бруду з рифлень та заглиблень на підошві.

Для більш щільного та стійкого забруднення на підошві можна використовувати нейлонову щітку. Цей матеріал жорсткіший, тому ефективніше відмиває навіть самий щільний бруд. Нейлонова щітка також має тривалий термін служби, що робить її відмінним вибором для регулярного очищення взуття.

СпосібОпис
Мило та водаЗмочіть грязьову підошву водою та нанесіть на неї невелику кількість мила. Ретельно вимийте підошву за допомогою щітки чи губки, потім промийте водою.
СодаЗмішайте соду та воду до отримання пасти. Нанесіть пасту на грязьову підошву та залиште на кілька хвилин. Потім ретельно витріть підошву за допомогою ганчірки чи губки.
Уайт-спіритНанесіть невелику кількість уайт-спіриту на грязьову підошву за допомогою ганчірки або губки. Протріть підошву до повного видалення бруду.
Лимонний сікВидавити сік з лимона і нанести його на грязьову підошву.Залиште на кілька хвилин, потім протріть підошву за допомогою ганчірки або губки.

Найпростіший і найдоступніший спосіб замочити підошву у концентрованому мильному розчині приблизно на тридцять хвилин. Води в ємності має бути стільки, щоб вона покривала лише підошву. Потім жорсткою щіткою потріть підошву і ретельно її промийте, щоб миючий засіб не залишився на підошві. 2018 р.

Як очистити брудну підошву взуття?

Зубна паста добре очищає підошву завдяки абразивній консистенції. Нанесіть її на стару щітку і ретельно пройдіться по поверхні підошви, а потім змийте все водою. Якщо не спрацювало, додайте до пасти трохи засоби для миття посуду та щіпки соди. З жовтими плямами непогано справляється лимонна кислота.

Чим очистити підошву від бруду?

Нанесіть трохи соди на вологий ватний диск, ганчірочку або змочену водою стару зубну щітку і добре потріть підошву. Сода діє як абразив, і вона допоможе позбавитися забруднень, у тому числі на рельєфній підошві. Струсіть соду з підошви і протріть її ватним тампоном або диском, змоченим перекисом водню.

Чим можна вибілити підошву взуття?

Оцет, харчова сода та вода Оцет і соду можна розвести 1,5:1 та отриману суміш нанести губкою на проблемні місця. Дочекатися висихання та промити підошву. І третій варіант – очищення підошви безпосередньо содою, навіщо вона наноситься вологою щіткою. Після 15-хвилинного очікування – промити кросівки водою.

Як забрати чорні смуги на підошві взуття?

Використовуйте підручні засоби:

  1. Ластик Така чистка – копітка процес, але ефективний. Краще взяти звичайну світлу канцелярську гумку. …
  2. Пральний порошок Розведіть у літрі води півсклянки порошку (переважно для білих речей). …
  3. Зубна паста Найкраще підходить для гуми.