Чи можна їсти калину натщесерце?

Також не рекомендується пити чай із калини натщесерце. А за підвищеного згортання крові калину не варто пити постійно. Калорійність калини становить 26 ккал на 100 г продукту. Калину можна вживати в будь-якому вигляді: їсти самостійно або додавати в будь-яку страву.

Її не можна вживати людям, схильним до тромбоутворення, зниженого тиску, у разі загострення захворювань шлунково-кишкового тракту, а також вагітним. Через високий вміст пуринів вона протипоказана в разі подагри та хвороб нирок. Доведено, що ягоди калини вбивають плісняву, бактерії і навіть застудні віруси.

Звичайна калина багата на мінерали, вітаміни та модні нині антиоксиданти. У народній медицині використовують навіть її кору, не кажучи вже про ягоди та кісточки калини. Причому для настання цілющого ефекту здебільшого достатньо п’яти столових ложок самих ягід – або три-чотири чашки відвару (чаю) калини на день.