Чи можна їсти слабосолоний лосось при вагітності?

Вживання лосося у сирому вигляді вагітним найсуворіше заборонено. Продукт може бути джерелом небезпечних вірусних, бактеріальних чи паразитарних інфекцій. Наприклад, листерія може спровокувати передчасні пологи, викидень чи менінгіт.

Сильно солону рибу, сіль з якої сприятиме накопиченню в організмі вагітною жінка рідини. Краще утриматися від вживання сушеної (в'яленої) риби: у ній може бути багато солі, або її обробка може бути недостатньою, щоб знищити паразитів.

Рекомендовані види для вагітних: хек, сом, зубатка, камбала, мінтай, лаврак, дорадо, тріска, лосось, морський окунь, палтус. Жирні сорти бажано вживати 1-2 рази на тиждень, такі як: олійна риба, макрель (скумбрія), форель, сардини, лосось.