Чи можна їсти варену шкаралупу?

Висушену і подрібнену шкаралупу можна приймати, вводячи її в готові страви, а можна розчинити в лимонному соку.. З лимонним соком кальцій зі шкаралупи значно краще засвоюється організмом.

Використання шкаралупи курячих яєць Це джерело кальцію. Кальцій — те, що потрібно організму підтримки здоров'я кісток. Сам організм людини не виробляє цей елемент, тому необхідно включати до раціону продукти, що містять цей важливий інгредієнт.

Шкаралупа 1 середнього яйця дорівнює приблизно 1 чайній ложці порошку, або 700 мг кальцію. Дорослим рекомендується приймати його по 1 столовій ложці на день. Однак у 2 прийоми, оскільки наш організм здатний засвоїти трохи більше 500 мг кальцію за раз. Вживати краще вранці перед їжею.

У яєчної шкаралупи міститься безліч кальцію і 27 корисних для структури зубів речовин. По суті, в шкаралупі є самі компоненти, як у зубах людини. Вона надає необхідну кількість кальцію для ремінералізації зубів.