Чи можна мити гриби заздалегідь?

Печериці не рекомендується замочувати у воді або довго промивати їх. По-перше, продукт вбирає в себе вологу, а по-друге, через це випаровується його аромат. За нагальної потреби промити гриби потрібно 2-3 секунди потримати їх під потужним струменем теплої або прохолодної води.

Деякі продукти під час контакту з водою починають швидше псуватися. Наприклад, це гриби та ягоди. Якщо на грибах сильні забруднення, їх потрібно промити, але робити це варто безпосередньо перед приготуванням. Гриби не варто надовго залишати у воді, оскільки вони вбирають її, втрачаючи свою структуру.

Не рекомендують мити і гриби перед маринуванням. Гриби, які ви будете використовувати для смаження, треба пошкребти невеликим гострим ножиком, якщо на них сильні забруднення, після чого протерти серветкою. Якщо лісові гриби дуже брудні, то можна швидко (5-10 секунд) обполоснути водою і висушити рушником.

Грузді Перед чищенням грузді слід замочити на добу в прохолодній воді, після чого очищають гриби до білого кольору ножем.