Чи можна перетравити курку?

Курка – засвоюється насилу – Якщо перетравити курку, білок коагулюється, і тоді він насилу засвоюватиметься. Він переходить у важкі для засвоєння форми разом із частиною вітамінів. Це піде в баласт, буде не стільки поживним, ситним і смачним, скільки марним, – каже дієтологиня Галина Барташевич.May 17, 2020

Заморожену курку краще попередньо розморозити. Так м’ясо звариться рівномірніше і швидше. Якщо ж часу на розморожування немає, закладайте заморожене м’ясо тільки в холодну воду. Час варіння після закипання води доведеться збільшити на 10-20 хвилин залежно від розмірів курки.

Недоварену або недосмажену курку не можна їсти, бо через це в кишечнику людини можуть розвиватися шкідливі бактерії, або вона може отримати отруєння.

Відповідно, чим довше варите, тим жорсткішим і сухішим стає продукт. Плюс до всього руйнуються вітаміни та поживні речовини, що містяться в м’ясі. А якщо до того ж ви варили м’ясо на кістках (що не рекомендується), приготуйтеся отримати неабияку порцію холестерину.