Чи можна пити натще свіжий морквяний сік?

Свіжевижатий сік слід пити відразу ж, максимум – через півгодини (саме стільки часу він здатний зберігати свої вітаміни). Бажано пити морквяний сік натще і протягом години після не вживати продуктів, що містять цукор, крохмаль, вуглеводи.

Морквяний сік: протипоказання Від напою доведеться відмовитися тим, у кого загострено виразку шлунка або дванадцятипалої кишки, гастрит, або просто підвищено кислотність. Крім того, людям, які страждають на цукровий діабет, приймати його можна, можливо лише після консультації з лікарем, оскільки у моркві багато цукру.

Корисні властивості морквяного соку Він бере участь у синтезі білків, допомагає підтримувати здоров'я кісток та зубів. Вітаміни групи В нормалізують роботу нервової системи та регулюють процес росту волосся та нігтів. У 100 мл морквяного соку міститься також 33% добової норми вітаміну С та половина добової норми вітаміну К.