Чи можна пити сироп шипшини?

Внутрішньо: дорослим та дітям старше 12 років – по 1-2 столові ложки (15-30 мл) сиропу 2-3 рази на день; дітям від 3 до 6 років – по 1 чайній ложці (5 мл) сиропу, від 7 до 12 років – по 1 десертній ложці (10 мл) сиропу 2-3 рази на день.

Від вживання сиропу плодів шипшини слід утриматися при:

  • порушення кровообігу;
  • схильності до запорів;
  • захворювання судин та серця;
  • тромбофлебіт;
  • захворювання шкіри;
  • загострення гастриту, виразки шлунка та панкреатиту;
  • бронхіальну астму;
  • вагітності та годуванні груддю;

Шипшини сироп сприяє підвищенню неспецифічної резистентності організму, посиленню регенерації тканин, зменшенню проникності судин, нормалізації вуглеводного обміну, має жовчогінні властивості.

Препарат приймають внутрішньо, запиваючи водою. Дорослим та дітям старше 12 років призначають по 1-2 столові ложки (15-30 мл) сиропу 2-3 рази на добу; дітям віком від 7 до 12 років – по 1 десертній ложці (10 мл) сиропу 2-3 рази на добу; дітям віком від 3 до 6 років – по 1 чайній ложці (5 мл) сиропу 2-3 рази на добу.