Чи можна сушити м'ясо на сонці?

В'ялення та сушіння – найдавніші способи заготівлі м'яса на тривалий термін. Північні народи, наприклад, евени, досі підвішують шматки м'яса на сонці в місці, що продувається.. Щоб отримати смачний та якісний продукт, достатньо правильно засолити та висушити м'ясо.Sep 1, 2022

Для м'яса та риби в'ялення виявляється спорідненим з копчення, проте замість багаття джерелом тепла служить яскраве сонце. Вплив ультрафіолетових променів призводить до хімічної зміни білків, а жир у тушці перерозподіляється по всій товщі м'язів.

Для сушіння м'яса у духовці необхідно встановити режим з вентиляцією, або сушити з прочиненими дверцятами при температурі 50-60 градусів. За часом сушіння м'яса може тривати близько 12 годин. Існує й інший спосіб приготування сушеного м'яса.

З яловичини краще взяти вирізку, тонкий край, центральну частину товстого краю, цілісні шматки м'яса стегна та лопатки. З свинини для в'ялення ідеально підходять карбонад, вирізка, шия, верхня частина лопатки та стегна. З баранини – стегно, сідло без кістки, лопатка цілком.