Чи можна зберігати в'ялене м'ясо у холодильнику?

У побутовому холодильнику вдається зберегти якість в'яленого м'яса до чотирьох місяців, якщо ж використовується вакуумна упаковка, термін можна продовжити до півроку.. Якщо ж комбінувати вакуумний пакет і морозильну камеру, м'ясо збереже свої якості протягом року.

Найкращий спосіб зберігання в'яленого м'яса – Поміщення його в герметичну упаковку. Використовуйте контейнери та банки із пластику або скла з кришками, вакуумні пакети, припустимо і обертання в поліетиленову харчову плівку – так буде обмежена взаємодія м'яса з повітрям.

Коли шматок майбутньої шинки покривають сіллю, остання витягує воду на поверхню м'ясазвідки волога випаровується. Крім того, сіль перетворює поверхню м'яса та його верхній шар у вороже середовище для бактерій. Такий рівень солоності зневоднює м'ясо, перетворюючи його на в'ялене.

При кімнатній температурі продукт можна зберігати у такому вигляді до 30 днів, у холодильнику – до 3-х місяців. Великі шматки м'яса зберігають у мішках з тканини, залишивши їх у сухому, добре провітрюваному приміщенні.