Чим шкідлива сіль екстра?

Найшкідливішою вважається дрібна кухонна сіль «екстра» класу. Такий продукт видобувається із природних родовищ, проходить інтенсивне очищення, у ньому не залишається жодного корисного мікроелемента. При споживанні такої солі в організм людини потрапляє чистий хлорид натрію..

Нерідко можна знайти кухонну сіль під псевдонімом «Екстра». Головна особливість "Екстра» у мінімальному розмірі кристалів солі (практично як порошок) та додаванні різних елементів, наприклад, йодид калію або фтору. За фактом ця звичайна кухонна сіль, призначена скоріше для сільнички на стіл, ніж для приготування.

Трохи більше користі та менше шкоди можна отримати при вживанні гімалайської (рожевої) та чорної солі, а також морський. Але не більше 5 г на добу.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, систематичний прийом надлишкової кількості солі призводить до підвищення АТ і, як наслідок, до серцево-судинної та ниркової патології, формування ниркових каменів, артрозів, остеопорозу та, можливо, раку шлунка.