Чим відрізняються вівсяні пластівці швидкого приготування від звичайних?

Насправді: технології виробництва «Геркулеса» та вівсяних пластівців відрізняються лише способом різання зерна. Товщина і розмір у пластівців, що швидко розварюються, менше, ніж у «Геркулеса». Жодної додаткової обробки «швидкі» пластівці не проходять; 2-й міф: чим швидше готується крупа, тим вона менш корисна.

Найбільш корисними вважаються вівсяні пластівці «Екстра», які поділяються на № 1, 2 та 3. Для вироблення цих пластівців використовується овес першого класу, що відрізняється підвищеними вимогами до якості зерна. Вівсяні пластівці «Екстра» № 1 найбільші за розміром і варяться довше за інші – зазвичай близько 15 хвилин.

Вівсяні пластівці швидкого приготування виготовлені з високоякісних цільних зерен вівса за спеціальною технологією, що дбайливо зберігає продукт. Зерна розплющують у тонкі пластівці.

"Правильною" може вважатися тільки цільнозернова крупа або пластівці грубого помелу, зварені на воді або молоці. Усі швидкорозчинні аналоги вівсянки, як правило, містять велику кількість цукру, добавок та підсилювачів смаку, шкідливих для організму.