Чому чай п'ють із піали?

Невелика глибина та щодо її широкий діаметр дозволяють чаю швидше остигати. Крім того, при чаювання з піали напій насамперед потрапляє на верхнє піднебіння, яке найбільш сприйнятливе до смакових якостей чаю. 3. Чайна церемонія в Китаї – це та ж медитація.

Чай належить пити з блюдця — ця традиція походить саме від купців, дворяни такий спосіб вважали моветоном. Спочатку в чашці окропом розбавляли заварку – так, щоб дна не було видно: слабкий пити чай було прийнято. Потім напій маленькими порціями переливали в блюдце.

Чому посуд для чаю такий маленький? Китайська чай – Елітний продукт, навіть одна порція якого може коштувати дуже дорого. Маленькі піали та чайники покликані підкреслити цінність чаю. Крім того, китайці п'ють досить концентрований настій, тому банально дорого було б заварювати чай у літровому чайнику.

Оскільки чай прийшов до нас з Китаю, то й традиції чаювання, а також посуд, що покладається для цього, прийшли з Піднебесної. Треба відразу зазначити, що піала — лише один із способів пити чай в Китаї.