Чому чіпси шкідливі здоров'ю?

Чіпси смажать не на корисній рослинній олії, а на технічному жирі. Такі жири сприяють збільшенню рівня холестерину в крові та підвищують небезпеку виникнення атеросклерозу, інфаркту, інсультів, онкозахворювань. Через високий вміст крохмалю (вуглеводів) та жиру чіпси дуже калорійні.Aug 24, 2021

В одній пачці чіпсів солі в середньому 0,7 г при добовій нормі для людини в 5-6 грам. Насичення сіллю перешкоджає нормальному зростанню кісток у людини, а також провокує проблеми із серцем та викликає набряки.

Регулярне вживання чіпсів призводить до різкого збільшення ваги. Дослідники виявили взаємозв'язок між споживанням надлишку солі та домінуванням жирної їжі в раціоні. Тобто чим частіше ви їсте солоні чіпси, тим вищим є ризик, що після них вам захочеться інший шкідливої ​​їжі.

Найкращі шкідливі – чіпсиз картопляного крохмалю. "Це чистий крохмаль, який за певними технологіями скріплюється в "чіпсину", туди додаються ароматизатори, сіль та підсилювач смаку – глюконат натрію", – розповіла дієтолог Олена Соломатина.