Чому мандарин сухий усередині?

Цвіль, м'які ділянки та вм'ятини на шкірці – ознака неправильного зберігання, такі мандарини краще не купувати. Якщо шкірка легко відходить, швидше за все мандарини перезріли чи перележали.

Найсмачніша частина мандарина – Розділений на часточки, оточені тонкою плівкою, ендокарпій. У ньому купа всього корисного і не дуже: цукор, аскорбінова кислота, пектин, вітаміни та мінерали. Лікарі радять їсти не більше 5 мандаринів на день і не на порожній шлунок.

Фруктова кислота у цих фруктах може дратувати слизову оболонку кишечника та шлунка. Не рекомендується вживати мандарини людям із цукровим діабетом. Внаслідок великого вмісту клітковини мандарини можуть стати причиною здуття живота та метеоризму.