Чому падає кальцій?

Гіпокальціємія характеризується низьким рівнем кальцію у крові. Причиною низького рівня кальцію може бути дисфункція паращитовидних залоз, раціон харчування, захворювання нирок або прийом деяких лікарських препаратів.

Хронічний низький рівень кальцію може призвести до розвитку остеопорозу, при якому знижується щільність та маса кісток. Це збільшує ризик переломів і найчастіше зустрічається у людей віком від 60 років. Дізнайтеся про ваші ризики розвитку остеопорозу за допомогою генетичного тесту Атлас.

Вимивають кальцій надмірне вживання пальмової олії, кави, солодощі та солодка газована вода. Крім того, кальцій знижується при голодуванні. Неправильна дієта впливає процеси мінералізації кісток.

Нестача кальцію можна заповнити, вживаючи такі продукти:

  1. Яєчна шкаралупа. У продажу є харчові добавки та засоби на її основі. …
  2. Кунжутні насіння, макові насіння. …
  3. Сир твердих сортів. …
  4. Фермерське молоко.
  5. Сардини та шпроти. …
  6. Базилік. …
  7. Мигдаль. …
  8. Квасоля чи боби.