Чому риба називається лящ?

Шльопання у воду (“лескання” або “пещення”) стало приводом для назви риби – “лящ” або “лящ” (У Словаччині – "плескач").

Смакові якості ляща залежать від віку риби та від місця її проживання. М'ясо дрібних лящів злегка сухе та прісне, жиру в ньому мало. М'ясо великої риби дуже жирне, м'яке та соковите, з легким солодкуватим присмаком.

Ліщ, або звичайний лящ, або східний лящ, або дунайська лящ (лат. Abramis brama) – вид прісноводних променеперих риб, єдиний представник роду лящів (Abramis) із сімейства коропових (Cyprinidae).

Морський лящ, також відомий як дорада, – це середземноморська риба, що вживається в їжу з античних часів. Приготовлена ​​з парою, вона особливо смачна. Морський лящ – Одна з найцінніших середземноморських риб.