Чому шкідливо пити чай?

Не пийте занадто гарячий напій, він дратує горло, стравохід та слизову оболонку шлунка. Також він може впливати на якість зубної емалі. — Міцний чай треба пити з обережністю, особливо людям із гастритом та проблемами шлунково-кишкового тракту.Nov 11, 2021

Вживання чаю натще буде стимулювати слизову оболонку шлунка, приводячи в результаті до втрати апетиту. Напій, що має надто високу температуру, дратуватиме і обпалюватиме горло, стравохід і слизову оболонку шлунка. Зловживання надто гарячим чаєм здатне призвести до утворення рубців.

Окрім зайвої рідини та токсинів при частому вживанні і зелений, і чорний чай вимивають з організму корисні мікроелементи – магній, кальцій та залізо. Залізодефіцитна анемія призводить до погіршення стану шкіри та волосся, а винен у цьому кофеїн.

чорний чай може підвищувати внутрішньоочний тиск; не запивайте таблетки, що особливо містять кофеїн, чаєм – дубильні речовини в надлишку, що містяться в чорному чаї як знижують їх ефективність, а й можуть завдати шкоди; міцно заварений чорний чай допоможе призвести до потемніння зубної емалі.