Чому в алюмінієвому посуді не можна готувати кислу їжу?

Алюміній схильний до окислення, входить у реакцію із кислою їжею.28-May-2016

Підвищений зміст алюмінію справді небезпечно для здоров'я людини. При цьому відбуваються незворотні зміни в органах та тканинах, порушення функцій центральної нервової системи, розвиток остеопорозу.

Навіть якщо ваші алюмінієві каструлі, сковороди, гусятниці і казани абсолютно точно мають високу якість, то про всяк випадок утримайтеся від зберігання в них кислих продуктів – щей, розсольників, солянок, м'яса в кислому маринаді – наприклад, оцтовому, або тому, у складі якого є лимонний сік, компотів, варень.

У алюмінієвому посуді без шкоди здоров'ю можна кип'ятити лише чисту воду. 2. Користуватися алюмінієвим посудом постійно не можнаТак як іони алюмінію можуть накопичуватися в організмі людини, що сприяє погіршенню здоров'я людини.