Чому віскі не можна зберігати в холодильнику?

Цей варіант не правильний, оскільки при сильному охолодженні віскі втрачає смакові якості. Крім того, морозильники мають невеликі обсяги, і пляшку доводиться зберігати, лежачи, при цьому вбирається запах пробки. Оптимальна температура зберігання – 5-7 градусів тепла.

Головні вороги відкритого віскі, через які може «зіпсуватися» його смак, – світло та кисень. Тому «охороняємо» пляшку від перепадів температур та попадання на неї прямих сонячних променів. Якщо планується допити її вміст у найближче майбутнє, можна, можливо зберігати віскі в холодильнику.

Закрийте шийку герметичною кришкою і поставте посудину в сухе прохолодне місце, але не в холодильник! Перемерзлий віскі втрачає свій букет та аромат. У «рідній» пляшці напій можна зберігати не довше трьох місяців, у меншій тарі з дотриманням усіх умов – до року.

Зберігайте віскі у темному місці. Як і з будь-яким алкоголем, слід уникати потрапляння прямих променів. Віскі категорично не виносить сонячне світло. Віскі вбирає запахи пробки, тому його зберігати/тримати слід суворо вертикально.