Для чого алкоголь витримують у дубових бочках?

дубові бочки довговічні, не руйнуються і не гниють; деревина дуба містить необхідні речовини й елементи, які під час взаємодії з віскі передаються напою й надають йому його характерного смаку та відтінку; дуб не лише віддає напою речовини, а й забирає із сировини “непотрібні” сторонні елементи.Jun 12, 2020

Чому бочки мають бути зроблені з дуба? Річ у тім, що дуб надає того самого благородного смаку алкогольному напою. Крім цього, ця порода деревини має оптимальну пористість, яка найкраще підходить для зберігання алкоголю і його правильного настоювання.

Завдяки спеціальним дубильним речовинам, які містяться в дубі – таніни, перебуваючи в дубовій діжці, напій насичується ними та набуває характерного кольору, смаку, запаху, стаючи дорожчим і благороднішим. Крім того, що речовини з дубової бочки переходять у напій, також відбувається кисневий обмін.

Важливість витримки Водночас він поглинає з бочки різні ароматичні та інші компоненти, які позитивно впливають на колір, смак, а особливо – на ароматичний букет напою. Саме витримка надає напоям благородного, складного смаку.