Грецький салат: як приготувати і що робити, щоб він вийшов смачним

Грецький салат – одна з найвідоміших і найпопулярніших страв середземноморської кухні. Соковиті помідори, свіжі огірки, ароматні оливки, солодкий перець, сир фета та оливкова олія – саме ці інгредієнти роблять грецький салат незабутнім і привабливим. Однак, щоб приготувати справжній грецький салат, потрібно дотримуватися кількох правил.

По-перше, вибір інгредієнтів – основа успіху. Помідори мають бути стиглими, соковитими та солодкими, огірки – хрусткими й ароматними. Оливки найкраще вибирати без кісточок, а перець – червоний або жовтий, щоб надати салату яскравого кольору. Сир фета має бути високої якості, з твердим, але при цьому ніжним і вершковим смаком.

По-друге, грецький салат потрібно готувати з любов’ю та увагою до деталей. Під час нарізання овочів варто дотримуватися певної форми та розміру – кубиками або півкільцями. Оливки можна додавати цілими або розрізати навпіл. Сир фета бажано нарізати тонкими пластинами, щоб він рівномірно розподілявся по салату. Крім того, оливкову олію слід додавати акуратно, щоб не перебити смак інших інгредієнтів.

Грецький салат: що робити
ІнгредієнтиКількістьСпосіб приготування
Помідори3 штукиНарізати помідори кубиками
Огірки2 штукиНарізати огірки кубиками
Перець болгарський1 штукаНарізати перець болгарський півкільцями
Червона цибуля1 штукаНарізати червону цибулю півкільцями
Сир фета200 гНарізати сир фета кубиками
Маслини100 гДодати маслини цілком або нарізати навпіл
Оливкова олія2 столові ложкиПолити салат оливковою олією
Сік лимона1 штукаПолити салат соком лимона
Сільза смакомПосолити салат за смаком
Перець чорний меленийза смакомПоперчити салат за смаком
Свіжа зелень (петрушка, кріп)за смакомПосипати салат свіжою зеленню

Скільки можна зберігати грецький салат у холодильнику?

Після відкриття продукт зберігати в холодильнику протягом 7 днів .

У чому користь грецького салату?

Чим корисний “Грецький” салат Клітковина і харчові волокна, які входять до складу перерахованих овочів, покращують роботу травної системи . Маслини очищають печінку. А сир “Фета”, багатий на корисні мікроорганізми, допомагає усунути хвороботворні бактерії, що провокують розлади травлення.

Чи можна їсти грецький салат при правильному харчуванні?

Грецький – класичний дієтичний салат. За невисокої калорійності (від 100 до 200 ккал на 100 г), страва збалансована за корисними речовинами, багата на білок і кальцій, які містяться в сирі. До того ж салат смачний.