Грецький салат – одна з найвідоміших і найпопулярніших страв середземноморської кухні. Соковиті помідори, свіжі огірки, ароматні оливки, солодкий перець, сир фета та оливкова олія – саме ці інгредієнти роблять грецький салат незабутнім і привабливим. Однак, щоб приготувати справжній грецький салат, потрібно дотримуватися кількох правил.
По-перше, вибір інгредієнтів – основа успіху. Помідори мають бути стиглими, соковитими та солодкими, огірки – хрусткими й ароматними. Оливки найкраще вибирати без кісточок, а перець – червоний або жовтий, щоб надати салату яскравого кольору. Сир фета має бути високої якості, з твердим, але при цьому ніжним і вершковим смаком.
По-друге, грецький салат потрібно готувати з любов’ю та увагою до деталей. Під час нарізання овочів варто дотримуватися певної форми та розміру – кубиками або півкільцями. Оливки можна додавати цілими або розрізати навпіл. Сир фета бажано нарізати тонкими пластинами, щоб він рівномірно розподілявся по салату. Крім того, оливкову олію слід додавати акуратно, щоб не перебити смак інших інгредієнтів.
Інгредієнти | Кількість | Спосіб приготування |
---|---|---|
Помідори | 3 штуки | Нарізати помідори кубиками |
Огірки | 2 штуки | Нарізати огірки кубиками |
Перець болгарський | 1 штука | Нарізати перець болгарський півкільцями |
Червона цибуля | 1 штука | Нарізати червону цибулю півкільцями |
Сир фета | 200 г | Нарізати сир фета кубиками |
Маслини | 100 г | Додати маслини цілком або нарізати навпіл |
Оливкова олія | 2 столові ложки | Полити салат оливковою олією |
Сік лимона | 1 штука | Полити салат соком лимона |
Сіль | за смаком | Посолити салат за смаком |
Перець чорний мелений | за смаком | Поперчити салат за смаком |
Свіжа зелень (петрушка, кріп) | за смаком | Посипати салат свіжою зеленню |
Скільки можна зберігати грецький салат у холодильнику?
Після відкриття продукт зберігати в холодильнику протягом 7 днів .
У чому користь грецького салату?
Чим корисний “Грецький” салат Клітковина і харчові волокна, які входять до складу перерахованих овочів, покращують роботу травної системи . Маслини очищають печінку. А сир “Фета”, багатий на корисні мікроорганізми, допомагає усунути хвороботворні бактерії, що провокують розлади травлення.
Чи можна їсти грецький салат при правильному харчуванні?
Грецький – класичний дієтичний салат. За невисокої калорійності (від 100 до 200 ккал на 100 г), страва збалансована за корисними речовинами, багата на білок і кальцій, які містяться в сирі. До того ж салат смачний.