Коли викопувати чорну редьку та дайкон?

Не можна допустити підморожування продукту, інакше він буде непридатним для зберігання. Середньостиглу маргеланську (зелену) редьку, як правило, викопують на зберігання восени на початку жовтня. Середньостиглі сорти чорної редьки збирають найчастіше в середині жовтня, а пізньостиглі, тобто зимові — до перших заморозків..Feb 16, 2021

Як правильно прибирати та зберігати різні коренеплоди сімейства Капустяні

Назва коренеплодуДопустимий час прибирання
РедькаКінець вересня – середина жовтня, при слабопозитивній чи нульовій температурі
РіпаКінець вересня – початок жовтня
ТурнепсОстання декада жовтня
ДайконОстання декада жовтня

•Oct 2, 2021

Ранні дозрівають за 50-80 днів, їх збирають в останні дні липня або на початку серпня. Буряк середньої стиглості стає зрілим за 80-110 днів. Ці коренеплоди збирають із поля в середині або наприкінці останнього літнього місяця. Пізньостиглі сорти дозрівають протягом 110-135 днів.

Редька чудово зберігається всю зиму у великих плівкових мішках. Їх можна розмістити на сухому та герметичному балконі у міській квартирі, де температура не опускається нижче 0°С. Незалежно від того, який спосіб зберігання ви оберете, не забувайте регулярно оглядати свій урожай.