Не можна допустити підморожування продукту, інакше він буде непридатним для зберігання. Середньостиглу маргеланську (зелену) редьку, як правило, викопують на зберігання восени на початку жовтня. Середньостиглі сорти чорної редьки збирають найчастіше в середині жовтня, а пізньостиглі, тобто зимові — до перших заморозків..Feb 16, 2021
Як правильно прибирати та зберігати різні коренеплоди сімейства Капустяні
Назва коренеплоду | Допустимий час прибирання |
---|---|
Редька | Кінець вересня – середина жовтня, при слабопозитивній чи нульовій температурі |
Ріпа | Кінець вересня – початок жовтня |
Турнепс | Остання декада жовтня |
Дайкон | Остання декада жовтня |
•Oct 2, 2021
Ранні дозрівають за 50-80 днів, їх збирають в останні дні липня або на початку серпня. Буряк середньої стиглості стає зрілим за 80-110 днів. Ці коренеплоди збирають із поля в середині або наприкінці останнього літнього місяця. Пізньостиглі сорти дозрівають протягом 110-135 днів.
Редька чудово зберігається всю зиму у великих плівкових мішках. Їх можна розмістити на сухому та герметичному балконі у міській квартирі, де температура не опускається нижче 0°С. Незалежно від того, який спосіб зберігання ви оберете, не забувайте регулярно оглядати свій урожай.