Що буде, якщо довго заварювати чай?

Якщо заварювати напій занадто довго, чайний фенол, ліпіди, ефірні олії починають спонтанно окислюватися. Це робить напій неароматним, несмачним, знижує поживну цінність напою.

Відповідь на запитання "Скільки зберігається чай?» 10–15 хвилин після заварювання. Звичайно, можна, можливо випити настій і через 4–5 годин, але це буде вже «не те пальто»: смак і аромат безповоротно втрачено, а головне – зруйновано десятки активних речовин, які так корисні для організму.

Чорний чай рекомендується випивати протягом 30 хвилин. Якщо після вживання залишається заварка, То її краще поставити в холодильник. Це допоможе зберегти свіжість чаю на 12:00. Якщо заварка простоїть довше, то краще не ризикувати здоров'ям та утилізувати її.