Що добре поєднується з віскі?

Віскі чудово поєднується з морепродуктами, сиром, копченим і смаженим м’ясом, десертами. Більш легкі віскі краще підходять для копченого лосося і суші. У той час як, середньотілий віскі поєднується з копченою рибою, наприклад, скумбрією.

Чим ще можна розбавити віскі? Класичне поєднання – віскі та вода або лід. Напій стає тоншим, ароматнішим і м’якшим, втрачає міцність і різкість. Визначати кількість води можна на власний розсуд – від кількох крапель до половини об’єму спиртного.

М’ясо, птиця, яловичий язик підійдуть для віскі з агресивним смаком, а також із запахом диму і фруктів. Копченою червоною рибою правильно буде закушувати більш м’які напої. Алкоголь з ароматом трав краще вживати з морепродуктами – устрицями, креветками, рибою.