Що містить у собі яловича печінка?

Багата вона і різноманітними мікроелементами (калій, кальцій, магній, мідь, натрій, селен, фосфор, цинк), особливо залізомчому лікарі і «прописують» її хворим на анемію. Для тих, хто стежить за своєю вагою, дієтологи навіть розробили «печінкову» дієту, що дозволяє за 2 тижні скинути 6-8 кг.

"Є дійсно дві групи людей, яким варто уникати печінки. Перша група – це вагітні жінки, для них споживання сформованого вітаміну А, такого типу, що міститься в печінкипов'язане з вродженими дефектами плода Друга група людей – це люди з подагрою.

У 100 г яловичої печінки міститься 17,9 г білка, 3,7 г жиру, 104 мг натрію, 277 мг калію, 18 мг магнію, 314 мг фосфору, 6,9 мг заліза, 8,2 мг ретинолу, 1 мг каротину, а також ретин, токоферол, тіамін, рибофлавін, ніацин.

У яловичому печиві міститься велика кількість вітаміну В12, який необхідний для нормальної роботи нервової системи. Також в печінки є багато вітаміну А (ретинолу), який необхідний для гарного зору та здорової імунної системи. Яловича печінка — хороше джерело міді, необхідне роботи клітин.