Що називають віскі?

"aqua vitae" – "вода життя") – міцний ароматний алкогольний напій, що отримується з різних видів зерна з використанням процесів складання, бродіння, перегонки та тривалого витримування у дубових бочках. При виготовленні віскі може використовуватися ячмінь, жито, пшениця чи кукурудза.

Здавна міцні напої у Шотландії називали скотчем. Пізніше з'явилася назва віскі (з гельського "uisce"), яке означало "вода".

Віскі – це міцний напій, що виготовляється з різних зернових культур за допомогою дистиляції. Бурбон – це сорт віскідля виробництва якого використовується кукурудза. Відмінність віскі від бурбона полягає саме у використовуваній сировині. За законом США бурбон має складатися з кукурудзи щонайменше на 51%.

Головна особливість у тому, що на батьківщині віскі (нехай пробачать нас ірландці) солод і зерно просушуються над торфом, що горить. Це і надає алкоголю неповторного димного аромату. Технологія, може, й застаріла, але працює досі. Скотч обов'язково витримується у дубових бочках не менше 3 років.