У кондитерському бізнесі є кілька форматів: можна пекти десерти на замовлення для приватних клієнтів або магазинів, продавати їх на своєму виробництві або відкрити кафе-кондитерську, а може й цілу мережу. За словами підприємців, від формату залежать вкладення в запуск – від 500 тисяч до 10 млн рублів.
Необхідно буде придбати додаткове виробниче обладнання:
- Шпильки кондитерські – перевезення готових кондитерських виробів
- Холодильне обладнання для зберігання інгредієнтів
- Стіл для виробництва
- Настінні полиці
- Стелажі для зберігання необхідного інвентарю
- Столи кондитерські
Стеля домашнього кондитера – 50-100 тисяч рублів на місяць. При відкритті цеху дохід може скласти до 300 тисяч рублів на місяць, кафе-кондитерська може приносити до 500 тисяч рублів на місяць.