Що потрібно зробити, щоб помідори швидше встигли?

Якщо потрібно, щоб помідори дозрівали повільно, відбирають плоди одного ступеня зрілості, укладають у два-три шари, пересипавши тирсою, зберігають при 8–10 °С. Для прискореного дозрівання температуру піднімають до 20-25 ° С і додають червоні плоди. Вони виділяють етилен, який у рослинах відповідає за "старіння" організму.

Якщо ви хочете прискорити цей процес, підвищіть температуру в приміщенні до 28 ° С, забезпечте яскраве освітлення і серед зелених та бланжових плодів покладіть кілька червоних (повністю стиглих) томатів, червоних яблук або бананів.

Як удобрювати помідори — Можна розвести 15–20 г аміачної селітри на 10 літрів води. І просто листям пройтися, обприскати їх розчином, — зазначив він.