Приготування риби – це завжди особлива та апетитна подія. Але щоб ще більше посилити смак і насолодитися повноцінним обідом або вечерею, варто подумати про відповідні гарніри та соуси. Правильно вибрані компоненти допоможуть не тільки урізноманітнити меню, а й створити акцент на основній страві – рибі.
Один із класичних гарнірів до риби – це картопля. Можна вибрати варіант пюре, запечений у духовці із сиром та зеленню, або смажену картопля фрі. Цей гарнір надзвичайно універсальний та підходить до будь-якого виду риби.
Ще одним варіантом гарніру для риби є рис. Його можна варити у звичайній воді або використовувати бульйон для надання більш насиченого смаку. Ароматний та розсипчастий рис відмінно поєднується з різними видами риби, особливо з морською.
Соуси – це незамінний компаньйон при подачі риби. Маючи різноманітність варіантів, ви зможете підібрати соус під свій смак та особливості страви. Наприклад, класичний соус тартар може підійти до страв із риби, запеченої у духовці. Якщо ви віддаєте перевагу більш пікантним смакам, то варто спробувати прикрашати свою риб'ячу тарілку азіатським соусом на основі соєвого соусу, часнику та імбиру.
страва | Опис |
Салат олів'є" | Картопля, морква, ковбаса, огірки, горошок та майонез |
Грецький салат | Помідори, огірки, перець, цибуля, маслини, сир Фета та оливкова олія |
Цезар з курячою грудкою | Салат, куряча грудка, сухарики, Пармезан, соус Цезар |
Картопляне пюре | Картопля, молоко, олія, сіль, перець |
Рис з овочами | Рис, морква, цибуля, горошок, кукурудза, соєвий соус |
Запечені овочі | Баклажани, кабачки, перець, цибуля, помідори, оливкова олія |
Відварена риба – відмінно поєднується з вареною картоплею; зі смаженою рибою зазвичай подається смажену картоплю; а ось рибні котлети, зрази, фрикадельки та тефтелі апетитно виглядають у компанії картопляного пюре.
Що добре поєднується з рибою?
"З рибою чудово поєднуються овочі – найпростіші, наприклад картопля, помідори. Особливий смак мають зелені овочі, такі як артишоки, шпинат. Трави теж відмінно підходять – м'ята чи петрушка. Незвичайним та приємним доповненням можуть стати деякі фрукти – лимон або апельсин.
Що краще на гарнір до риби?
Овочі – Це ідеальний гарнір для риби. З овочів можна приготувати салати, тушковані овочі, запечені овочі або смажені овочі на сковороді. Соковиті овочі, такі як баклажани, кабачки, помідори, паприка та цибуля, добре поєднуються з рибою та надають страві свіжості та аромату.
Які овочі подають до риби?
Ви також сміливо можете поєднувати рибу з відвареним буряком, свіжою зеленню, різними видами капусти: білокачанної, броколі, цвітної, кольрабі, смаженими або печеними баклажанами, кабачками, огірками та помідорами.
Які продукти не поєднуються з рибою?
7 продуктів, з якими не поєднується риба
- Риба та молоко
- Риба та фрукти
- Риба та солодощі
- Риба та крохмалисті продукти
- Риба та м'ясо
- Риба та алкоголь