Що робити із цибулею після збирання врожаю?

Цибуля після збирання залишають підсохнути на грядці, щоб ґрунт легко відокремлювався, а пошкоджені місця підсохли.

Зазвичай цибуля обрізають, коли він трохи просохне, а потім досушують. При цьому залишають шийку довжиною 4-6 см. Але якщо ви плануєте плести коси цибулі, тоді слід залишити стебло довжиною близько 15 см. Не рекомендується обрізати перо відразу після збирання врожаю, т.к.

Цибуля зберігають у невеликих коробках, ящиках, сітках у сухому прохолодному місці. Найкраща температура зберігання +1-3 оС. За такої температури цибулини не висихають, вони довше не прокидаються після період спокою, тобто довше зберігаються. При зберіганні цибуля періодично переглядають і видаляють цибулини, що захворіли і проросли.