Що таке сухі дріжджі для тортів?

Сухі дріжджіце гранульоване дріжджове молочко із одноклітинних мікроорганізмів. Бувають активної та миттєвої дії. Першим для розкриття необхідна тепла вода або молоко, другі можна відразу додавати до борошна та інших інгредієнтів для випікання. Харчова цінність на 100 р.

У середньому сухих речовини хлібопекарські дріжджів міститься: білків – 50 %, вуглеводів – 40,8 %, жирів – 1,6 %, золи – 7,6 %. Щільність пресованих дріжджів 75% вологості становить 1220 кг/м3. Підйомна сила свіжих дріжджів не вище 70-110 хвилин, у міру зберігання підйомна сила знижується.

Сухі дріжджі Поділяють на активні та швидкорозчинні (інстант). Активні дріжджі відрізняються тим, що їх потрібно хвилин на 10-15 замочувати в теплій воді з невеликою кількістю цукру. Швидкорозчинні дріжджі миттєво розчиняються (у них дрібніші гранули), їх не потрібно замочувати.