Що таке яловичина 2 категорії?

Яловичина: Вищий та перший сорт – Вирізка; Верхня та Внутрішня частини задньої ноги; Товстий і тонкий краю. Другий гатунок – Бічна та Зовнішня частини задньої ноги; Лопатка та Грудинка. Третій сорт-Шия; Рульк; Пашина; Покромка; Голяшка.

Другий сорт – М'ясо з 10-23% сполучних тканин. До цього сорту відноситься заріз, передня та задня голяшка.

яловичину першою категорії – круглим тавром діаметром 40 мм; яловичину другий категорії – Квадратним тавром розміром сторони 40 мм; яловичину худу – трикутним тавром розміром сторін 45х50х50 мм. на яловичині від молодих тварин I та II категорії праворуч від тавра вгодованості повинна бути буква М заввишки 20 мм.

Маркування яловичини та телятини проводиться в залежності від вгодованості: – першої категорії – круглим тавром; – другий категорії – Квадратним тавром; – худу – трикутним тавром.