Що вбиває кип’ятіння води?

Під час кип’ятіння води осідають колоїдні частинки бруду, випадають в осад солі, утворюючи накип, вода пом’якшується, зменшується вміст легколетких компонентів і частина вільного хлору, знищуються майже всі хвороботворні мікроби, віруси та збудники паразитарних захворювань.

висока температура провокує випаровування з води кисню, необхідного людині; постійне вживання перевареної води призводить до виведення з організму цінних мінералів і солей; під час повторного кип’ятіння у воді збільшується концентрація небезпечних солей, що погіршують роботу життєво важливих органів і систем.

Чи вбиває кип’ятіння мікробів Водночас чимало збудників небезпечних захворювань, включно зі стафілококовою інфекцією і ботулізмом, демонструють значно більшу теплостійкість. Щоб гарантовано знищити їх, доводиться кип’ятити воду протягом 10-15 хвилин.

Багаторічний досвід людства показав, що кип’ячена вода: здатна захищати організм від найпростіших хвороботворних бактерій. Одноразова термічна обробка води допомагає поліпшити смак їжі, нормалізувати травлення і випорожнення. Стабілізує жорсткість води – робить її м’якшою.