Вибирайте кавоварку з тиском не менше 15 бар, оскільки менший тиск не гарантує належної насиченості та смаку звареної кави. У таких кавоварок є спеціальний пристрій: ріжок. У нього засипають мелену каву, а потім крізь гущу кави під тиском пропускається вода, яка створює ароматний напій.
Любителям міцної кави варто вибирати моделі невеликий потужності – До 800 Вт. Всім іншим ми радимо більш потужні кавоварки – 1000 – 1800 Вт.
Бар (одиниця виміру)
Паскаль (Pa, Па) | Бар (bar, бар) | |
---|---|---|
1 бар | 105 | 1 |
1 ат | 98066,5 | 0,980665 |
1 атм | 101325 | 1,01325 |
1 мм рт. ст. | 133,322 | 1,3332⋅10−3 |
Тиск Для приготування еспресо в ріжкової кавоварки – це один із основних параметрів при виборі. Щоб насолодитися смаком кави, краще вибирати обладнання з характеристиками 8-9. бар. Але якщо необхідний результат, наближений до смаків лунго чи американо, можна вибрати парову кавомашину з тиском 2-6 бар.