Скільки часу вимочувати яловичі нирки?

Перед варінням яловичі нирки необхідно вимочити в холодній воді протягом 2-3 годин. Потім нирки потрібно довести 2 рази до кипіння (щоразу воду слід змінити, а нирки промити). Залити бруньки водою втретє і варити до готовності близько 1:00. Калорійність яловичих бруньок – 86 ккал.

Проте професійні кулінари радять вимочувати нирки у простій холодній воді 5-8 годин. Змінивши воду 2-3 рази. Можна також вимочувати нирки, попередньо розрізавши їх навпіл або зробивши на нирках неглибокі надрізи, горизонтальні чи вертикальні.

Правильна технологія вимочування

  1. Після промивання заливаємо нирки холодною водою на 1:00.
  2. Через 1 годину зливаємо та міняємо на іншу, залишаючи ще на годину. …
  3. Заливаємо продукт новою порцією холодної води та ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.
  4. Даємо залишити 5 хвилин, після цього знову зливаємо рідину і промиваємо.

Нарізати нирки на шматочки, покласти в глибокий посуд і засипати рясно содою. Перемішати, щоб нирки вкрилися содою з усіх боків. Через 20 хвилин ретельно промити шматочки холодною водою.