Висновок Зберігати шоколад краще в холодильнику, ніж при кімнатній температурі (на рівні 20°C). Шоколад може залишатися свіжим протягом кількох роківякщо він зберігається в морозильній камері.
Скільки зберігається шоколад різних видів
Вид шоколаду | Термін придатності |
---|---|
З горіхами та родзинками | 3 місяці |
Ваговий без упаковки | 2 місяці |
Білий | 1 місяць |
Ручної роботи | 1 місяць |
•11 Jun 2022
Добре, якщо морозильна камера холодильника має функцію швидкого (шокового) заморожування. Швидке охолодження дозволяє уникнути появи білого нальоту. Тому якщо ви сумніваєтеся, чи можна зберігати шоколад у морозилці, відповідь однозначна – так. Морозилка врятує навіть трохи підтанув шоколад.
Зберігати Необхідно при температурі від 16-21 градуси, оскільки при коливанні температур какао-масло виділяється як білого нальоту (жирове посивіння) на шоколаді. Це впливає лише на його зовнішній вигляд. Краще вибрати для зберігання сухе темне місце без сторонніх запахів.