Скільки потрібно їсти хінкалі?

Вважають, що порції з 3-4 штук – цілком достатньо. Однак у Грузії у деяких хінкальних просто відмовляться готувати менше 20 штук!

В Грузії замовляти по 2-3 хінкалі на людину вважається поганим тоном. У багатьох ресторанах замовлення починається від 3-5 штук – це мінімальна порція, яку, на думку грузинів, має з'їдати гість, не рахуючи інших страв.

Наших мам та бабусь вистачає удар, коли їхні діти та онуки з'їдають хвостики від хінкаліїм пророкують негайний заворот кишок. Хінкалі варять у середньому 10-15 хвилин: цього часу вистачає, щоб самі хінкалі приготувалися, але недостатньо, щоб зварився товстий хвостик, де сходяться складки.