Скільки потрібно шипшини на 1 л води?

Щоб заварити шипшину в термосі, знадобиться шипшина з розрахунку 1 столова ложка ягід на 1 літр води. Налийте в термос окріп на 2-3 хвилини і злийте воду – прогріта колба довше збереже гарячий напій.24-Aug-2022

Якщо використовуєте подрібнені, то на 1 літр рідини потрібно 3-4 столові ложки плодів. Залийте шипшина гарячою водою, але не окропом. Закрийте термос і дайте настоятися ягодам. Цілим плодам для цього знадобиться 8-10 годин, а подрібненим вистачить 2 години, але можна залишити і довше.

На водяній бані найкраще заварюється дрібно порізаний шипшина. Для цього подрібнені плоди заливають окропом із розрахунку 2 столові ложки на склянку води та тримають під кришкою на водяній бані 15-20 хвилин. Після шипшини потрібно дати настоятися 30-40 хвилин, потім процідити – і можна пити.

Відвари шипшини руйнують зубну емаль, тому їх потрібно пити через трубочку. Чай із плодами шипшини, прийнятий на нічможе викликати безсоння.