Скільки разів на день приймати Глюкофаж 1000?

Препарат Глюкофаж® Лонг 1000 мг слід приймати 1 раз на день під час або після вечері. Препарат Глюкофаж Лонг 1000 мг призначають як підтримуючу терапію пацієнтам, які приймають метформін у формі таблеток зі звичайним вивільненням у дозі 1000 мг або 2000 мг.

Пігулки проковтують, не розжовуючи, під час вечері (1 раз в день) або під час сніданку та вечері (2 рази на день). Пігулки слід приймати лише під час їжі. Доза препарату визначається, виходячи із вмісту глюкози у плазмі крові. Звичайна початкова доза Глюкофаж® Лонг пролонгованої дії 500 мг: 1 табл.

Застосування Глюкофаж Зазвичай початкова доза становить 500 або 850 мг (Глюкофаж, таблетки, вкриті плівковою оболонкою, по 500 мг або 850 мг) 2-3 рази на добу під час або після їди. Через 10-15 днів проведеного лікування дозу необхідно коригувати згідно з результатами вимірювань рівня глюкози у плазмі.

За рахунок пролонгованої дії препарат підходить для застосування тим пацієнтам, у яких відбувається різкий стрибок цукру в крові. Такий стан розвивається як правило в ранкові години. Тому для запобігання цьому, препарат «Глюкофаж Лонг» приймають на ніч, перед сном.