Скільки робиться таранка?

Через 2-4 дні вийде в'ялена риба, а повністю сухий таранка стане через 10-14 днів..4 Jun 2018

У процесі засолювання утворюється рідина, яку доведеться зливати, а час засолювання залежить від розмірів таранки. Рибця вагою до 100 г солиться 1-2 дні, рибі середніх розмірів вагою 600-800 г достатньо 3-4 дні, а великій рибі знадобиться від 5 до 14 днів до повного просолювання.

Дрібна риба просолюється в розсолі, під гнітом у прохолодному місці, за 2-3 дні, для більшої необхідно 6-8 днів. Після засолення перед сушінням або в'яленням рибу промивають і вимочують у воді для видалення надлишків солі: вимочування триває стільки годин, скільки днів солили рибу.

Луску залишити. Тушки вагою до 1 кг чистити не обов'язково, тому що киші висохнуть, але все ж краще випатрати навіть дрібну рибу, оскільки влітку вона харчується зеленню та мікроорганізмами, які дають неприємний запах, а у готової таранки з'являється гіркий присмак.