Скільки варити пасту до стану аль денте?

Зазвичай макарони варять 7-10 хвилин – Залежно від сорту. Потім дають постояти під кришкою 3-4 хвилини. Готуючи спагетті альденте (або інші макарони), кип'ятимо їх 4 хвилини (або не більше 5 хвилин) і даємо постояти у воді ще дві хвилини.

Макарони варяться 7-12 хвилин (залежить від сорту та виду, тому див упаковку), після чого можна перевіряти їх готовність. Коли пройшов вказаний на упаковці час, треба витягнути одну макаронину, розламати (ви зробите це 1-2 рази, а потім знатимете досвідчено та інтуїтивно, і макароніна більше не знадобиться).

al dente – "На зуб"; вимовляється аль денте) – стан кулінарної готовності макаронних виробів чи рису як тверді при укусі. У сучасній італійській кулінарії цей термін означає ідеальну консистенцію макаронних виробів та має на увазі короткий час приготування.

«Коли ви пробуєте пасту під час варіння, розкусуєте її і бачите, що всередині вона трохи світліша, ніж зовні, – вітаю вас, ви її не переварили, а приготували до стану al dente.