Скільки зубчиків на вилці?

Столова вилка має чотири зубці, призначений для всіх інших гарячих страв. Рибна вилка – для гарячих рибних страв, має 4 короткі зубці, часто з поглибленням між середніми зубцями для відділення кісток.

Вилки у звичному для нас вигляді із вигнутими зубцями з'явилися вперше в Німеччині у 18-му столітті. Приблизно в цей же час встановилося і кількість зубчиків у вилці – чотири.

Десертна веделка Має три зубця, вона тоненька та витончена. Як випливає з назви, її використовують для десертів (тістечок).

Їдальня – може мати різноманітну форму. З її допомогою вживають гарячі другі страви, тому при сервіруванні розташовується ближче всього зліва від основної тарілки строго зубцями вгору. Найчастіше вона має чотири зубчика, А її довжина дорівнює діаметру тарілки.