Як дізнатися, що готовий напій з чайного гриба?

Зрозуміти, що комбуча готоваможна, вимірявши pH або просто спробувавши її: напій повинен стати помірно кисло-солодким. Кожен цикл гриба виростає новий шар. Великий обсяг не потрібний, нижні шари можна викидати з часом. Чим більше гриб і що тепліше у приміщенні, то швидше вийде напій.

10 днів Для молодих грибів рекомендується додати 100 мл чайного настою з попередньої банки, де наполягався гриб. За 5–10 днів смачний напій готовий. Промийте гриб та опустіть його в нову банку з підготовленим чаєм.

Завдяки цьому напій стає газованим та схожим на квас. Чайний гриб виглядає як слизький шаруватий корж жовтого або коричневого кольору. Вона може бути різних розмірів, тому що в процесі зростання гриб стає більше і товщі.