Як довести пиріг до готовності?

Можна спробувати довести пиріг до готовності в духовці під верхнім або нижнім конвертором – за слабшої температури. Якщо пиріг уже почав підгоряти, а серединка ще сирувата, то потрібно використовувати пергаментний папір або фольгу. Найімовірніше такий пиріг втратить форму – зате буде їстівним і навіть смачним.Nov 7, 2021

Що робити ?

  1. зменшити потужність нагріву, під деко на дно духової шафи поставити металеву ємність із водою. …
  2. зменшити температуру, накрити випічку харчовою фольгою. …
  3. якщо тісто пропікається нерівномірно, то слід кілька разів за час приготування поміняти положення дека.

Якщо готовий пиріг не бажає залишати форму, то слід поставити її на деякий час у холодну воду або потримати над парою. Якщо дно пирога прилипло до форми, можна взяти звичайну нитку і провести нею під пирогом. Випічка буде вийматися без проблем, якщо її випікати в силіконових або паперових формах.

Проткніть центр пирога . Якщо зубочистка суха – корж готовий .