Як правильно розвести крохмаль?

Перед додаванням крохмалю в гарячу рідину, розбовтайте необхідну кількість крохмалю в невеликій кількості холодної рідини. Не забувайте, що крохмаль робить страву більш «несмачною», тому трохи збільште кількість цукру та лимонної кислоти у страві.

Крохмаль розвести в ¼ склянки холодної води. У відвар, що закипає, при безперервному помішуванні ввести розведений крохмаль і одночасно влити віджатий сік ягідний. Довести до кипіння, готувати півхвилини та швидко охолодити.

У холодній воді крохмаль не розчиняється. У цьому легко переконатись. Візьмемо ложку крохмалю і розмішаємо у склянці холодної води. Спочатку вода помутніє, але, якщо дати їй постояти, зерна крохмалю осядуть на дно.

Пропорції: 1 л води розводять чайну ложку крохмального порошку. Для накрохмалювання сорочок, серветок, скатертин концентрацію збільшують до середньої: столова повна ложка крохмалю на літр води.