Як правильно утилізувати харчові відходи?

Способи утилізація харчових відходів

  1. Традиційне компостування в компостній ямі/купі/ящику: переробка відбувається за рахунок «диких» компостних черв'яків, інших комах і вже присутніх у ґрунті та відходах мікроорганізмів. …
  2. Вуличний вермикомпостер – переробка в біогумус спеціальними породами компостних хробаків.

Якщо у вас залежали продукти тривалого зберігання, їх можна віддати в дар. В інтернеті є фудшеринг-спільноти, наприклад, у «Вконтакті», — там люди розміщують пости з пропозиціями безкоштовно «врятувати» їжу. А ще можна пожертвувати продукти у благодійні організації: наприклад, у фонди, які допомагають бездомним.

Можливі два способи: зручний: за допомогою мікробних біопрепаратів у герметичному контейнері можна компостувати будь-які харчові відходи без наявності сторонніх запахів. Але доведеться купувати та вносити ЕМ-препарати в нові порції компосту; незручний: за допомогою хробаків спеціальних високопродуктивних порід.