Як правильно зберігати малосольну рибу?

Як було зазначено вище, зберігати солону рибу рекомендується при температурі, що не перевищує 10-12 градусів. Інакше термін її придатності становить кілька годин. Оптимальним температурним режимом вважається -8 градусів і нижче. 17 вересня 2020

Слабосолона риба домашнього приготування зберігається не більше 3 діб, риба середнього посолу – до 15 діб, міцного посолу – до 1 місяця. Солона риба у вакуумних упаковках має термін придатності 1 місяць. Заморожування солоною риби також допустимо, у разі термін зберігання збільшується до 2–4 місяців.

І солоний лосось, і рибку гарячого копчення потрібно зберігати у холодильнику лише у закритому лоточці. Це потрібно для того, щоб риба не «обвітрилася», не увібрала запах інших продуктів, і сама не передала їм свій аромат. Якщо риба купувалась без вакуумного пакування, її можна буде загорнути у фольгу.

на рибу кладуть кружок, збитий з дощок або випиляний з цільного шматка дерева, краще з липи або осики (гурток з дерева цих порід не виділяє смоляних або дубильних речовин і не деформується в розсолі). Через день-два розсіл (тузлук), що утворився, покриває всю рибуУ прохолодному місці вона добре зберігається.