Як прибрати зайву рідину з сиру?

Якщо на кухні немає ні манки, ні крохмалю, допоможе звичайне борошно: приблизно в такому обсязі, як і попередні інгредієнти. Прибрати з начинки зайву воду можна і вручну. Для цього слід загорнути сир у марлю та «віджати» продукт.

Щоб повернути кислому сиру приємний смак, зробіть так. Змішайте сир та молоко у співвідношенні 1:1. Після відкиньте сир на друшляк, дайте молоку стекти і потім покладіть сир під гніт. Молоко, що залишилося від процедури, можна використовувати для приготування млинця.

Іноді при приготуванні начинки сирна маса виділяє рідину. Щоб, при випіканні через сок ватрушки не підгоріли, слід трохи зцідити начинку. Якщо ваш сир вийшов зовсім рідкимто додайте в нього чайну ложку картопляного крохмалю, тоді при випіканні начинка схопиться.